Stagiair thematisch onderzoek naar het ideale wijkwinkelcentrum

AM Gebiedsontwikkeling - Utrecht

Geobaan levert experts

Door nieuwe winkeltrends en demografische ontwikkelingen staan wijkwinkelcentra voor grote uitdagingen richting de toekomst. Binnen onze onderzoeksafdeling krijg je de kans om je bezig te houden met de vraag waar het ideale wijkwinkelcentrum aan dient te voldoen, vanuit het perspectief van de consument.

Wie zijn wij?

AM is een grote landelijk opererende projectontwikkelaar. Wij ontwikkelen vooral woningen en commercieel vastgoed. Measure, de onderzoeksafdeling van AM, is op zoek naar een ambitieuze student die voor enkele maanden een onderzoek komt uitvoeren. Je krijgt zo een unieke kans om een kijkje te nemen in de keuken van een projectontwikkelaar! Specifiek gaat het om de vraag waar het ideale wijkwinkelcentrum in tijden van nieuwe winkeltrends en demografische ontwikkelingen aan dient te voldoen, vanuit de consument gezien, en hoe AM hier nog beter op in kan spelen in haar projecten.

Wat ga je doen?

Je gaat minimaal drie maanden aan de slag op de onderzoeksafdeling. Je tijd zal je vooral besteden aan het zelfstandig uitvoeren van het genoemde onderzoek. Daarin word je begeleid door één van de andere marktonderzoekers. Het onderzoek zal bestaan uit een literatuurstudie, een kwantitatieve analyse (verbanden zoeken in vergaarde data met betrekking tot de wensen van wijkwinkelcentrabezoekers) en uit een kwalitatieve analyse (interviews met bezoekers van wijkwijkcentra en betrokken professionals en experts). Uiteindelijk maken we van jouw onderzoek een publicatie die we zullen lanceren op de Provada (grote netwerkbeurs voor projectontwikkelaars op 14, 15 en 16 juni 2022) , een mooie toevoeging voor je CV!

 

 

Wij vragen:

Wij zoeken een ambitieuze bachelor of masterstudent, met een achtergrond in de sociale geografie, planologie of iets dergelijks. We vragen een hoog niveau van zelfstandigheid en uitstekende kwantitatieve én kwalitatieve onderzoeksvaardigheden. Ook ben je sociaal vaardig en houd je jezelf staande in een commerciële omgeving. Je hebt affiniteit met commercieel vastgoed en bent geïnteresseerd in het Nederlandse winkellandschap. Je denkt mee over wat de uitkomsten van het onderzoek betekenen voor de ontwikkeling van prettige woon- en winkelomgevingen. Je bent bij voorkeur minimaal 4 dagen per week beschikbaar.

Wij bieden:

Wij bieden je een inspirerend inkijkje in de wereld van de projectontwikkeling. Je krijgt de kans om te werken aan een belangrijk onderzoek wat als input kan dienen voor toekomstige (her)ontwikkelingen van wijkwinkelcentra. Wij kunnen je een passende stagevergoeding bieden. De startdatum van de stage is bij voorkeur in februari. Standplaats is ons kantoor in Utrecht (Ptolemaeuslaan 80), uiteraard mits de corona-maatregelen dat toelaten. Zo niet, dan kunnen we je indien nodig voorzien van een laptop om thuis te kunnen werken.